juni, 2020

Lager

Bokföringskonsulter och bokföringsföretag, olika typer av företagsserviceföretag, kan både bilda och leverera lagerbolag. Det är ett aktiebolag och följer därför samma regler som andra aktiebolag, och de bildas enbart för att säljas till nya ägare. Räkenskapsåret börjar vid registreringen, inte vid köptillfället, och det finns några speciella krav för dessa typer av företag.

De skapas i serier och företag i samma serie måste ha samma företagsnamn med olika nummer, samma företag, ägande eller administration, samma styrelse och grundare, dvs personen eller personer som startade företaget.

Alla dessa företag bildas genom det svenska företagskontoret och drivs inte i någon mening förrän de säljs till den eller de personer som vill driva ett företag och komma igång snabbt, det är just därför tjänsten är tillgänglig.

Det nämns att namnet förmodligen inte kommer att matcha verksamheten, men det är möjligt att byta genom  Bolagsverket, och seriösa säljare ger flera möjligheter till namnförslag redan vid köpet, så allt går smidigt och snabbt.

Förutom ett bra namn är det att tänka på att köpa denna typ av förregistrerat aktiebolag också en bra beskrivning av verksamheten och helst i linje med namnvalet, eftersom det svenska företagets registreringskontor också tittar på detta när man godkänner namnvalet.

Det är ett sätt att komma igång med ett företag mycket snabbt eftersom det redan är igång men aldrig drivs.

Theme by RoseCityGardens.com